Vochtbestrijding in West-Vlaanderen
Meesterklusser uit Zuienkerke is hét bedrijf voor elke soort vochtbestrijding in West-Vlaanderen. Met ruim 35 jaar ervaring en een hecht team van professionele vochtbestrijders in dienst zijn wij uitgegroeid tot een ideale partner voor het bestrijden van vocht. Heeft u vochtige muren in uw woning, winkel of kantoor in West-Vlaanderen? Komt uw behang, verf of pleisterwerk los? Heeft u lelijke vochtvlekken, schimmel in huis, afzetting van zouten en een ongezonde, muffe geur in huis? Wij komen graag bij u langs.
Vochtbestrijding: hoe gaan we te werk?
Wij starten steeds met een bezoek bij u ter plaatse om de precieze oorzaak van het vochtprobleem en vochtbestrijding te bepalen. Na diagnose gaan we in het geval van optrekkend vocht over tot het verwijderen van beschadigde muurbekleding. Vervolgens worden op vaste afstanden en zo dicht mogelijk bij het vloeroppervlak gaatjes geboord waarin het vochtwerend product onder druk wordt geïnjecteerd. Het product verspreidt zich in de muurconstructie en vormt een horizontale barrière tegen opstijgend vocht.
Zelf vocht bestrijden is niet simpel
Na een periode waarin uw vochtige muren uitdrogen staan wij ter beschikking voor het herbepleisteren en aanbrengen van een nieuwe muurbekleding. Vochtbestrijding is de oplossing om vieze donkere plekken op te muren te verwijderen en definitief op te lossen. Dat is een klusje dat u zelf moeilijk kunt uitvoeren. Daarom is het aan te raden om ons team in vochtbestrijding in te schakelen!
Vochtproblemen herkennen
Voor de vochtbestrijding is het handig om te weten welke vochtproblemen er zijn en hoe deze te herkennen zijn:
Vochtplekken en/of vlekken
Doordat er langdurig te veel vocht in uw huis is, kan er achter de gordijnen, de bank of kast die tegen de muur aan staat, vochtplekken ontstaan. Dit vochtprobleem is veelvoorkomend en oogt onschuldig, maar kan uw gezondheid wel degelijk aantasten. Door middel van veel ventileren kan dit vochtprobleem al minder worden.
Beslagen ramen
Beslagen ramen kunnen voorkomen terwijl u aan het koken bent, maar meestal verdwijnt dit vochtprobleem ook snel weer. Er kan ook een permanente hoge luchtvochtigheid zijn. Deze verdwijnt niet en komt dan ook meestal in de winter voor doordat het lekker warm is in huis. Condens slaat namelijk op koude vlakken.
Loslatend behang
Loslatend behang kan ook door een vochtprobleem veroorzaakt worden doordat er een te hoge vochtigheid in uw huis aanwezig is of doordat de muren vochtig zijn.
Ongedierte
Een vochtig huis is de ideale plek voor ongedierte zoals pissebedden en zilvervisjes. U kunt ze vinden op vochtige plekken, achter plinten, onder vloerbedekking en onderin aanrechtkastjes. Ook door deze vieze beestjes kunt u zien dat u ergens in huis een vochtprobleem of meerdere vochtproblemen heeft.
Schimmels
Schimmels kunnen overal in een nat en vochtig huis voorkomen, bijvoorbeeld op schoenen, op een kastje tegen een vochtige of natte muur, achter uw gordijnen of op uw meubels. Schimmel is ongezond en vies om te zien. Er ontstaat hierdoor ook vaak een muffe lucht in huis. Schimmels herkent u misschien niet direct als een oorzaak van een vochtprobleem.
Zoutuitslag
Een ander vochtprobleem is zoutuitslag. Zoutuitslag lijkt vaak op schimmel, maar dit komt doordat het water van bijvoorbeeld optrekkend vocht niet alleen water bevat maar ook zouten, zoals nitraten, sulfaten en chloriden.
Loslatend/aangetast stucwerk
Als er veel vocht in uw huis aanwezig is of als er te veel vocht in uw muren zit, kan dat op den duur uw stucwerk aantasten. Dit is typische schade die deze vochtproblemen veroorzaken.
Water in de kelder
In oude kelders (veelal gemetselde kelder) kunnen op den duur zwakke plekken ontstaan door de constante hoge waterdruk die de voegen en/of stenen aantast. Hierdoor kan er water door gaan sijpelen. Ook kunnen scheuren veroorzaakt worden door het toegenomen (zwaar) verkeer dat door de straat rijdt. In een nieuwe kelder kan ook water komen te staan door een slechte of te dunne vloer, of door de kimnaad (aansluiting wand-vloer) en/of grindnesten in de wand. Kelderafdichting is een van de oplossingen die we hiervoor aanbieden.
Premies voor vochtbestrijding
Bent u eigenaar-bewoner of verhuurt u de te renoveren woning via een sociaalverhuurkantoor? Is de woning minimaal 25 jaar oud? Mogelijk komt u in aanmerking voor een premie voor vochtbestrijding van de Vlaamse overheid. Deze premie valt onder de Vlaamse renovatiepremie en wordt aangeboden voor onder andere het behandelen van muren tegen opstijgend vocht.
U kunt deze premie aanvragen bij de dienst Wonen-Vlaanderen in uw provincie. Ook geven sommige gemeentes een extra premie voor vochtbestrijding. Op www.premiezoeker.be kunt u ontdekken of uw gemeente dit aanbiedt.
Vraag een offerte aan voor het bestrijden van vocht
Vochtproblemen hebben niet alleen invloed op uw comfort, maar kunnen ook uw gezondheid en de structurele integriteit van uw pand aantasten. Als vochtexperts bieden wij vochtbestrijding die niet alleen effectief is, maar ook voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte inclusief een gratis vochtanalyse aan voor een vochtvrije woning.
Veel gestelde vragen
Een droge kelder biedt extra ruimte voor opslag of andere toepassingen. Vochtige kelders kunnen de structuur van uw woning aantasten en de waarde van het pand verlagen. Daarnaast is vocht in de kelder slecht voor de gezondheid, omdat het de luchtwegen, gewrichten, en spieren kan beïnvloeden.
De beste methode hangt af van de specifieke situatie en de mate van vochtproblemen. In sommige gevallen volstaat een plaatselijke afdichting of injectie tegen optrekkend vocht, terwijl in andere gevallen een volledige bekuiping vereist is.
In sommige gevallen kan kelderdichting aan de buitenkant van de kelder worden uitgevoerd, wat een nog betere bescherming biedt. Echter, vanwege de ligging van de meeste kelders is het vaak niet praktisch om dit vanaf de buitenkant te doen. Daarom wordt kelderdichting meestal aan de binnenzijde uitgevoerd.
De duur van een kelderdichting hangt af van de complexiteit en omvang van de werken. Een basisafdichting kan enkele dagen duren, terwijl een volledige bekuiping, inclusief voorbereidingen en afdichtingslagen, paar weken kan duren.
Als ook omliggende huizen last hebben van vocht in de kelder, kan dat wijzen op een verhoogd grondwaterpeil of structurele problemen in de buurt. Dit maakt het belangrijk om het probleem grondig aan te pakken, bijvoorbeeld met kelderdrainage of andere maatregelen.