Het inrichten van een horecakeuken is een lastige opdracht. Je moet aan veel verschillende dingen denken om het werkvriendelijk te maken. Als de inrichting van de keuken niet logisch is gedaan, zal het werk stukken minder efficiënt gebeuren. Als apparaten op een verkeerde plek zitten loop je de kans dat personeel elkaar in de weg gaat lopen. Het juist inrichten van je keuken helpt dus voor minder stress  in de keuken.

Indeling

Bij de indeling is het slim om vooraf een goed overzicht van de keuken te tekenen en hierin de apparatuur te plaatsen. Maak verschillende opzetjes en denk de looproutes van je personeel erbij. Zo kan je al een hele hoop chaos voorkomen. Natuurlijk kan je bij het maken van de opzetjes niet aan alle details denken, maar dit komt later. Als je in grote lijnen al hebt bepaald wat waar in de keuken komt te staan kan je daarna gaan nadenken over de meer gedetailleerde dingen.

Apparatuur

Goed apparatuur in een horecakeuken is essentieel. Als de apparatuur niet goed werkt zal het de rest van het proces vertragen, wat voor ergernissen zal zorgen. Het is algemeen bekend dat het stressniveau erg hoog ligt in horecakeukens, dus kan het een slecht werkend apparaat niet gebruiken. Je doet er dus goed aan om te investeren in hoge kwaliteit apparatuur. Zo kan je bij Kovu.nl horecakoelkasten kopen waarbij je verzekerd bent dat ze vele jaren meegaan. Daarnaast is het van groot belang dat de apparatuur goed schoon gehouden wordt. Een onhygiënische keuken kan voor hoge boetes en zelfs tot het verplicht sluiten van de horecaonderneming zorgen. Iets wat vaak vergeten wordt zijn de kleine randjes in koelkasten etc. Toch gaat er juist op kleine randjes veel stof en vuil zitten, let hier dus goed op.