De definitie van het aanleggen van elektra en in het bijzonder verlichting, kan voor iedereen anders zijn. Zo vindt de een dat het aansluiten van de verlichting op lichtaansluitpunten als het aanleggen van verlichting kan worden gezien. Anderen vinden het aanleggen van verlichting het leggen van elektrakabels om de verlichting vervolgens op aan te kunnen sluiten. Wat is voor jou het aanleggen van verlichting? Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun verlichting zelf aan te sluiten. Zo besparen zij op de kosten voor het inschakelen van de hulp van een vakman. Bij het installeren van verlichting dien je met een aantal belangrijke aspecten rekening te houden. In dit artikel vertelt een specialist in elektra-installatie uit Gent je hier meer over!

 

Zorg voor voldoende ruimte tussen de kabels

Een van de meest belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het aanleggen van verlichting in huis, is de ruimte tussen twee elektrakabels. Het is erg belangrijk dat er voldoende ruimte tussen de kabels zit, om ervoor te zorgen dat de warmte kan ontsnappen. Wanneer er niet voldoende ruimte tussen de aangelegde elektrakabels zou zitten, zou dit een versmelting van de beide kabels kunnen veroorzaken. Als gevolg hiervan ontstaat er een kortsluiting in huis, met een stroomstoring tot gevolg. Het kan erg lastig zijn om een dergelijke stroomstoring zelf te verhelpen.

 

Bekijk vooraf voldoende informatievideo’s

Op internet vind je verschillende websites met een groot aantal instructievideo’s voor het uitvoeren van elektrawerkzaamheden. Het aanleggen van de verlichting in huis is een van de klussen die hierbij duidelijk beschreven wordt. Door meerdere van deze installatievideo’s te bekijken, is de kans op complicaties tijdens het uitvoeren van klussen aanzienlijk kleiner. Lees vooraf ook een aantal stappenplannen door. Zo hoef je de video niet steeds stop te zetten tijdens het uitvoeren van de klussen, maar kun je de stappen op een geprint papier volgen.