Rolsteigers zijn uitermate handig wanneer je zelf klussen wilt uitvoeren buitenshuis. Want wie zelf goed kan klussen kan heel wat geld besparen door de klus zelf te klaren. In veel gevallen is het werken met een rolsteiger een absolute must om in de hoogte te kunnen werken, alleen, welke rolsteiger koop je?

Rolsteigers, geschikt voor vele klussen

De investering in een eigen rolsteiger kan meer dan de moeite waard zijn voor de hobby klusser. Je breekt ‘m af en bouwt ‘m weer op wanneer nodig. Voor vele klussen aan je woning kan een rolsteiger uitkomst bieden, zoals:

Welke rolsteigers zijn er?

Diverse leveranciers verkopen rolsteigers. Wie weinig kennis heeft vraagt zich misschien af welke rolsteiger echt geschikt is. Wil je een rolsteiger kopen, lees dan de onderstaande tips:

Aandachtspunten bij kopen rolsteiger

Er bestaan grote verschillen tussen eisen die de Arbo stelt aan het gebruik van rolsteigers op de werkvloer, dus voor professioneel gebruik, en vereisten voor particulieren. Particulier gebruik is vrijer, echter het kan voorkomen dat er een vergunning nodig is van de gemeente om een rolsteiger te plaatsen. Smalle rolsteigers kennen een maximale werkhoogte van 14 meter, terwijl brede rolsteigers een maximale werkhoogte mogen hebben van 22 meter. Ook moet er een heupleuning aanwezig zijn, zodat men niet van het plateau kan afvallen. Probeer daarnaast een rolsteiger te kopen die universele maatvoeringen kent, zo kun je altijd in een later stadium de rolsteiger completeren of uitbreiden en is de keuze onbeperkt.

Rolsteigerleveranciers verkopen uiteraard alleen rolsteigers die voldoen aan wettelijk eisen, zo kennen hogere steigers een (enkel of dubbele) voorloopleuning, voor extra stabiliteit. Wie twijfelt over de juiste rolsteiger kan zich altijd vrijblijvend laten adviseren, ook online staan medewerkers vaak via een chatfunctie klaar om te helpen. Het is dus vrijwel onmogelijk om een miskoop te doen.